|
Diskusní fórum www.military-paintball.cz Vítejte na sdruženém fóru paintballových klubů a přátel značkovacích zbraní, hrajících military paintball v lesích, domech, hřištích a všude kde se sejde dobrá parta lidí, kteří si rádi zahrají
|
|
 |
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rajko

|
Zaslal: út listopad 23, 2010 10:19 pm Předmět: |
|
|
No55 napsal: | No všeobecně bych to nesváděl na mapy... mapy prostě byly jsou a budou takové jaké jsou, jen lidi by se s nimi měli naučit pracovat porovnávat číst z nich o něco lépe a roupoznat jejich charakter a tím nechci aby znělo něják povýšeně, ale zkuste si vyrazit do neznámeho terenu s tou nejhorší mapou co najdete a zkuste někam dojít. GPS v tomto směru já moc rád nemám bo člověka akorát zakrnuji  |
No je pravda, že mapa samotná za to nikdy nemůže je to jen kus papíru, ale také je pravda že je obrovský rozdíl v použití mapy. Pokud chci táhnout vandrem 10 a víc kilometrů jedním směrem nebo jednou trasou, tak mi k tomu bude stačit turistická mapa 1:50 000 protože budu mít dost času a prostoru k "naladění" se na tuhle mapu, ale pokud se mám přesně orientovat na 2 kilometrech čtverečních ve velmi členitém terénu s omezeným časovým limitem, tak je k tomu potřeba také adekvátní mapa na kterou jsem zvyklý, protože každá zacházka třeba jen 500 metrů se může stát osudnou.
A o tom já tady mluvím o potřebě sjednotit standart map, aby už nebylo možné se vymlouvat na nepřesnosti použité mapy. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tracker
|
Zaslal: st listopad 24, 2010 7:40 am Předmět: |
|
|
máš recht. Na LV jsem si zakoupil pěknou turistickou mapu ( vycházejí z vojenských ) s ještě hezčím názvem " Máchův kraj ". A byla mi s prominutím k hovnu, páč na tuto hru tam nebyly zakresleny spousty maličkostí, dle kterých se můžeš řídit. A měla dost velké měřítko - pro pěškobus který jde po cestičkách dobrý, ale na hry je předchozí zdroj map asi nej. Rajko ty si měl mapu na LV Tam sem viděl ( oproti mé super originální ) všechno a měl jsem přehled. Já se v mapách orientuji dobře, ale bez podkladů jsem jako bez nohou.
Pokud jde o mě asi budu tisknout v nějaké Digitální tiskárně ( v Reklamce ) pro co nejlepší rozlišení + zalaminování.
Pro tento účel bych doporučil pořadatelům alespoň hrubé hranice herního prostoru ( to abych věděl co vše si mám do předu připravit ).
Pokud se tohle vše dodrží je to jen v té součástce mezi chodníkem a mapou. _________________ Jsem jaký jsem, někdo musí být zlý.
www.yourshirts.cz - textil shop
http://conflictshop.cz/ - Military trička
http://www.idj.cz/tracker88/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|