Diskusní fórum  www.military-paintball.cz
Vítejte na sdruženém fóru paintballových klubů a přátel značkovacích zbraní, hrajících military paintball
v lesích, domech, hřištích a všude kde se sejde dobrá parta lidí, kteří si rádi zahrají
 
 FAQ   Hledat   Seznam uživatelů   Uživatelské skupiny   Registrace 
 Nastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   Přihlášení 

Hra v lese

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra www.military-paintball.cz -> Paintball - Různé, off-topic
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
palajda



Založen: 14. 11. 2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: ne listopad 14, 2010 1:06 pm    Předmět: Hra v lese Odpovědět s citátem

Ahoj chtěl jsem se jen zeptat jestli se může hrát v lese.Se znamýma by jsme si chtěli zahrát (poprvé,výbavu máme) a nevýme jestli je to povolené.Dík za odpověď
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
supersonic.firestorm



Založen: 26. 12. 2008
Příspěvky: 225
Bydliště: Dobříšsko

PříspěvekZaslal: ne listopad 14, 2010 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

logicky to jde, ale!

- je to váš les (soukromej nebo státní)?
- jste domluvení s majitelem?
- co myslivci apod?

rozhodně to chce mít pojištěný a domluvený s majitelem případně správcem abyste si nenadělali případný problémy...
_________________
____see you in hell____
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
sevcikcz



Založen: 06. 01. 2008
Příspěvky: 314
Bydliště: Letohrad

PříspěvekZaslal: ne listopad 14, 2010 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no, technicky je toho potřeba mnohem k tomu, aby se dalo hrát v lese legálně - a to jak z hlediska zákona o lesích, tak i o zbraních.

pokud ovšem nechcete tuto pakárnu absolvovat pokaždé a jít si prostě jen zahrát, zatrénovat, tak doporučuji těchto pár věcí:

1. zjistit, komu les patří.
2. pokud to je soukromník, tak zkusit domluvuv s ním, jestli tam můžete jít hrát.
3. pokud to vlastní lesy čr, tak bych nedoporučoval tam chodit a označkovat tam stromy atp. páč potom, když budete něco potřebovat od nich oficiálně, tak vám můžou říct, že tam už predem našli stopy po paintballu a že na vás prdí.
4. myslivec není problém. nemá žádnou pravomoc. doporučuji se s ním vůbec nepouštět do řeči ohledně čehokoliv.
5. je dobré si zajít na místní policii čr a říci jim, že jdete hrát přibližně tam a tam a že to máte domluvené s majitelem. že pouze chcete předejít tomu, aby vzniklo nějaké nedorozumění, kdy by někdo náhodně kolemjdoucí mohl volat policii, že tam pobíhají ozbrojení maskovaní lidé a co se to děje. že už se to jinde u nějakých důchodců stalo, když volali, že ve starých kasárna jsou zakuklenci s puškama.

tím máte cca. zajištěno, že kdokoliv v lese, kdo by měl něco proti, nic nezmůže, páč máte povolení od majitele a policie o vás ví. málokdo zná oba zákony tak, aby se s vámi bavil dál.
_________________
šéva | LetFive
https://www.facebook.com/LetFive
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
patras



Založen: 29. 05. 2006
Příspěvky: 997
Bydliště: Náchod

PříspěvekZaslal: ne listopad 14, 2010 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a ted jedna prakticka ... Skoro vsichni na to kaslou. Najdou si les kam nechodi moc civilu kde je nejakej teren atd ... Samo ze nehrajou kousek od cesty atd. A normalne hrajou. Max je nekdo vyhodi. Vic se asi nestane
_________________
PBN - Paintball Military Klub Náchod - Lepší je být první v pekle než druhý v nebi ... www.paintballnachod.cz
INZERCE a PAINTBALL BAZAR na http://www.paintballnachod.cz/inzerce
A5-TPX-Carbine-K5-SGB K1-PGP-Maverick-Equalizer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Jaroslav
Pohanský Pes


Založen: 13. 05. 2005
Příspěvky: 2004
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne listopad 14, 2010 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak abychom se trosku vratili na zem:

v lese to bude VZDY nelegalni, pokud neni les (coz prakticky nemuze byt) oplocen a verejnosti nepristupny, protoze se zbrani kategorie D, kterou je paintballka nemuzes strilet na verejnych mistech kde muzes (byt jen teoreticky) ohrozit zdravi osob... coz les je....

nicmene my vsichni strilime v lese a pokud budete ohleduplni a vyberete si misto mimo lidi a civilizac nic se zrejme nestane
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
tracker



Založen: 29. 06. 2007
Příspěvky: 1660
Bydliště: UL

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrovna jsem se dostal do diskuse s člověkem, kterej docela rozumí lesním zákonům a vůbec. Zásadní věc je ta ( ta nej nej nej ) že do lesa kde jsou označeny stromy dvojím pruhem vůbec nesmíš šlápnout ! ( ani 10 cm od cesty ) - jde o označení chráněného lesa kde nesmíš vynést ani šišku ( pamatuji si číslo čtyřlístku kde byla vize budoucnosti ve stejné podobě - dělali si z toho prdel ) - takže pruhy nejsou značky řezu stromu, ale označení druhu lesa. Normální les - můžeš trhat plody lesa, tahat volně položené klestí ( i když je les v soukromí ), můžeš se jak-koliv procházet bez hlučení apod.
Takže do chráněného lesa nemůžete ani kdyby Vám to povolil ředitel místní policice. Chráněný les je chráněn i EU.
Co se týče veškeré organizace, jak sportovní nebo kulturního charakteru v lese - musí se to hlásit na obecném úřadě !. ( jako jasný příklad legalizace techno párty ).
Raději bych se řídil heslem - nic nemůžu dokud nedostanu povolení od místního úřadu a nepodám info policii pro předejetí případných nedorozumění.
Sám plánuji hru která vyžaduje jasné povolení a tak zjištuji veškeré okolnolsti - až budu vědět všechno více jasněji zkusím to " ořezat na naše potřeby " a hodím to sem.
_________________
Jsem jaký jsem, někdo musí být zlý.
www.yourshirts.cz - textil shop
http://conflictshop.cz/ - Military trička
http://www.idj.cz/tracker88/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
sevcikcz



Založen: 06. 01. 2008
Příspěvky: 314
Bydliště: Letohrad

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

trackere, jestli chces mit svou hru z hlediska zakona o lesich legalni, tak bych chtel jen upresnit, ze ohlasit to musis nejpozdeji do 30 dni predem na urade OBCE S ROZSIRENOU PUSOBNOSTI, pod kterou spada ten les dle katastru. Bacha, jestli ten les spada pod dva katastry pod dve obce s rozsirenou pusobnosti (to se stalo nam), to pak musis rovnou na krajskej urad. Na prislusnem urade obce s rozsirenou pusobnosti, se da domluvit celkem obstojne. Na krajskem urade to uz je slozitejsi. Na mistnim uradu nam stacilo to, co jsem jim prinesl, protoze jsme se predem dohodli, ale pak na krajskem uz chteli vic. Aby nam to priste zabralo mene casu, zeptal jsem se na par veci a mam odpovedi:

1) zpusob zajisteni - nemeli jsme to pry dostatecne specifikovane a na dotaz, co si pod tim tedy presne predstavit mam tuto odpoved:

Způsob zajištění je určení zodpovědné osoby či organizace, míst startu, cíle, označení prostoru akce, značení cest, popř. povolení vjezdu aut, rozdělávání ohně to pouze se souhlasem vlastníka lesa atd.

2) zajmove uzemi - jakym zpusobem urcit zajmove uzemi (nase mapka, ktera stacila na mistnim urade nebyla dost dobra pro krajsky)

Zájmové území- přikládá se mapa nejlépe turistická, kde se ohraničí prostor a do žádosti se vypíší okrajová katastrální území. Nikdo nevyžaduje parcelní čísla to je nereálné.

3) organizovana hromadna akce - co to vlastne je?

Definice ...... není. A protože se ctí soukromý majetek je nejdůležitější mít souhlasy vlastníků pozemků obecně, nejen lesních. Každá akce, kterou někdo organizuje pro více lidí by měla být oznámena, na druhou stranu máte-li souhlasy vlastníků pozemků, sama za sebe si myslím, že souhlas je jakousi pojistkou pro Vás, že jste dostál zákonu a není-li problém s vlastníky pozemků, neměl by být problém ani se státní správou.

4) souhlasy vlastniku - mame souhlasy vlastniku, ktere muzeme pouzivat stale, abychom nemuseli pokazde za nimi litat a zadat je o podpisy. pokud poslete zadost postou, originaly se vam uz nevrati. proto je lepsi osobne na podatelne ukazat originaly a k zadosti prilozit kopie a nechat urednika na podatelne zapsat tam poznamku, ze originaly byly predlozeny.

Toto je z hlediska konani hromadnych organizovanych akci v lese dle lesniho zakona.

Dle zakona o zbranich, jak pise Jaroslav, to nebude nikdy legalni prave kvuli verejnym prostranstvim (nevim, do jake miry by na to mohlo mit vliv docasne opaskovani lesa a hlidani hranic prostoru, ale asi by to byla naucinna ale aspon kosmeticka vecicka navic).

Z toho duvodu jsem to s velmi pratelskou naladou sel nahlasit na policii, ze vlastne o nic nejde, ze mame povoleni od uradu (vzit s sebou vsechny ty papiry a uredni dopis) a ze bychom jen radi predesli planym poplachum atp.

To z toho neudela legalni akci, ale predejde se tomu, ze by nekdo tu policii chtel volat jen tak, pac mu reknete, ze policie o tom vi, ze mate povoleni od uradu a je to. A kdyby tam fakt volal, tak policie rekne, ze o tom tam vi. Ode mne si vzali jen telefonni cislo a jmeno a hotovo.

HLAVNI JE SE CHOVAT SLUSNE, NESTRILET PO LIDECH, NENICIT NIC, NESTRILET PO ZNACKACH, POSEDECH, KRMELCICH - PROSTE NEDELAT SI ZBYTECNE NEPRATELE, KTERI BY SE V TOM MOHLI CHTIT ZACIT STOURAT, A TIM TO BYLO HORSI PRO NAS PRO VSECHNY.
_________________
šéva | LetFive
https://www.facebook.com/LetFive
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
palajda



Založen: 14. 11. 2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt listopad 18, 2010 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak diky moc za odpoveď
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tracker



Založen: 29. 06. 2007
Příspěvky: 1660
Bydliště: UL

PříspěvekZaslal: čt listopad 18, 2010 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sevcikcz napsal:
trackere, jestli chces mit svou hru z.

Díky za postřehy - určitě se budou hodit
_________________
Jsem jaký jsem, někdo musí být zlý.
www.yourshirts.cz - textil shop
http://conflictshop.cz/ - Military trička
http://www.idj.cz/tracker88/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra www.military-paintball.cz -> Paintball - Různé, off-topic Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Design by SkaidonDesigns | Distributed by Olate