|
Diskusní fórum www.military-paintball.cz Vítejte na sdruženém fóru paintballových klubů a přátel značkovacích zbraní, hrajících military paintball v lesích, domech, hřištích a všude kde se sejde dobrá parta lidí, kteří si rádi zahrají
|
|
 |
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Taky jsem si myslel, že je v lahvích kapalný CO2 |
ano |
|
7% |
[ 7 ] |
ne |
|
15% |
[ 15 ] |
jenže on tam skutečně je :D |
|
77% |
[ 76 ] |
|
Celkem hlasů : 98 |
|
Autor |
Zpráva |
---pj---

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 12:59 pm Předmět: |
|
|
kvapalne CO2 je bezfarebne
ale ked ho velmi rychlo vypustis z flase, takpovediac "vylejes" tak sa nepremeni na plyn ako by clovek cakal ale ti vznikne takzvany "suchy lad" a ten uz ma bielu farbu, teplotu okolo -70 a co je na nom najkrajsie ze tento lad sa neroztavuje ale odparuje!!!! Ci je to mozno ho takto vypustit z flase netusim a ani to skusat neidem, hrozia popaleniny, ale v nemecku bola pred par rokmi taka aferka ked sudruhovia v niektorych baroch to pridavali do napojov, je to efektne ked sa ti dymí z pohara ale jazyk by som na to nedaval  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rogan

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 6:44 pm Předmět: |
|
|
---pj--- napsal: | kvapalne CO2 je bezfarebne
ale ked ho velmi rychlo vypustis z flase, takpovediac "vylejes" tak sa nepremeni na plyn ako by clovek cakal ale ti vznikne takzvany "suchy lad" a ten uz ma bielu farbu, teplotu okolo -70 a co je na nom najkrajsie ze tento lad sa neroztavuje ale odparuje!!!! Ci je to mozno ho takto vypustit z flase netusim a ani to skusat neidem, hrozia popaleniny, ale v nemecku bola pred par rokmi taka aferka ked sudruhovia v niektorych baroch to pridavali do napojov, je to efektne ked sa ti dymí z pohara ale jazyk by som na to nedaval  |
Z láhve ať ho vypouštíš seberychleji, tak z něj suchej led nebude Mám to vyzkoušené. To ti dřív zamrzne ventil. _________________ V případě kteréhokoliv technického problému, odhoďte warp-jádro. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
---pj---

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 6:52 pm Předmět: |
|
|
no aj som si myslel ze by s ventilom mohol byt problem
co keby som ja chytil flasu za ventil, ty za druhy koniec, silno potiahneme, flasa sa roztrhne a mame suchy lad  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rogan

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 7:02 pm Předmět: |
|
|
---pj--- napsal: | no aj som si myslel ze by s ventilom mohol byt problem
co keby som ja chytil flasu za ventil, ty za druhy koniec, silno potiahneme, flasa sa roztrhne a mame suchy lad  | Proboha k čemu to chceš?? Já mám pocit, že se dá snad i normálně koupit. _________________ V případě kteréhokoliv technického problému, odhoďte warp-jádro. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
---pj---

|
Zaslal: čt červenec 24, 2008 8:55 pm Předmět: |
|
|
tak teda suchy lad som este v predajni v mrazaku nenasiel
ja kupujem skor ten s cokoladovou skrupinkou a vanilkovou naplnou
ze to este nikto nevymyslel take gulicky, to by bola radost schytat to  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pivovarskej
|
Zaslal: pá červenec 25, 2008 8:22 am Předmět: |
|
|
suchý led z lahve neuděláš......... potřebuješ trochu větší průměr a taky větší obsah lahve..... a při vypouštění to musíš pouštět do vzdušnýho pytle. Je to super na chlazení pivního sudu , ale bacha na popáleniny. Sud dám do plastovýho sudu a zasypu suchým ledem a mám pivo jak sedmýho schodu , ale jak nasypeš kolem pípy , tak ti zmrzne pivo.....jo a taky je důležitý , ten led kolem toho sudu zakrýt dekou , čím víc k tomu jde vzduch , tak tím to rychleji mizí..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
---pj---

|
Zaslal: pá červenec 25, 2008 9:26 am Předmět: |
|
|
ty kokso, ty to naozaj takto pouzivas???? wow
nechladi sa to pivo nahodou uz pri capovani CO2kou klasicky? ci ako sa capuje pivo? tak nie!? natlacis do suda CO2 a ono ti to zenie pivo rovno do pipy ci som mimo
zatial som pouzival iba pipu manualnu, pumpovali sme jak hovada ale stalo to za to, od polnoci si uz dalej nepamatam  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sirius
|
Zaslal: ne červenec 27, 2008 7:39 pm Předmět: HEH |
|
|
Zdravim vas docela zajimava debatka.Rad bych vas ovsem ujistil ze 20OZ co2 lahvi s SP on/off ventilem jde bezproblemu vypustit co2 tak rychle ze vevnitr se udela suchy led...ovsem nejde nijak vyndat:D |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tracker
|
Zaslal: ne červenec 27, 2008 9:07 pm Předmět: |
|
|
Ale pokud dobře nasměruješ výpust a otevřeš ventil - je to dobré na chlazení piva  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tracker
|
Zaslal: ne červenec 27, 2008 9:08 pm Předmět: |
|
|
Ale pořád vede hasicí přístroj s CO2 ( stou širokou hubicí na konci - vychladí se 1 basa najednou )  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
HHawkins
|
Zaslal: st říjen 29, 2008 1:35 am Předmět: |
|
|
Copak se stalo, že hdc už nepíše?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sarvan
|
Zaslal: ne prosinec 14, 2008 12:02 pm Předmět: Jak to tedy je |
|
|
Tak koukám, že diskuse už utichla. Nu, tak Vám řeknu, jak to tedy je.
Stručně - máte pravdu skoro všichni, ale zárověň nikdo
Oxid uhličitý je zvláštní látka. Zejména jeho fázové přechody jsou dosti zajímavé (za některých TD podmínek). Někdo tvrdil, že nad poměrně běžnou teplotou nemůže existovat CO2 jako kapalina - tzv. nad trojným bodem. A ten člověk měl pravdu, kapalina tak být nemůže.
Někdo tvrdil, ža to ve flašce "šplouchá" a že v ní cítí pohyb a tudíž plyn tam být nemůže. I ten člověk měl pravdu (vysvětlím dále), plyn by měl moc malou hustotu, aby byl ve lahvi nějak cítit - taky by se tam nevešel, jak tu bylo jednoduchým výpočtem dokázáno.
Takže odpovědí je tzv. superkritický stav. V té láhvi je plyn (termodynamicky). Ovšem plyn, který má hustotu, která je velmi blízká hustotě kapaliny (dá se to těžko představit, ale existují i podmínky, kdy je plyn výrazně hustší než kapalina).
Fázový přechod kapalina-plyn je za těchto podmínek nezřetelný. Nemá nějaký zvláštní entalpický efekt, nazývá se kritická opalescence.
Pokud nestudujete chemii/fyzikální chemii, tak věřím, že se k podobným věcem nedostanete, ale je to zajímavé , že ?  _________________ Jsem hráč AS, ale otevřený všem myšlenkám  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stardik
|
Zaslal: st září 30, 2009 5:09 pm Předmět: |
|
|
Jsem sice absolutní laik,ale řek bych že podle váhy plné a prazdné co2 lahve je plněn opravdu kapalné cočko,které při změně tlaku zplynovatí, vystřelí kuličku a natáhne závěr.Podobně jako to funguje u plynu do zapalovačů. Zní mi to docela logicky.
A jestli tomu tak není,proč teda ty svině prodávají antisifony do láhví???  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rogan

|
Zaslal: st září 30, 2009 6:55 pm Předmět: |
|
|
Stardik napsal: | Jsem sice absolutní laik,ale řek bych že podle váhy plné a prazdné co2 lahve je plněn opravdu kapalné cočko,které při změně tlaku zplynovatí, vystřelí kuličku a natáhne závěr.Podobně jako to funguje u plynu do zapalovačů. Zní mi to docela logicky.
A jestli tomu tak není,proč teda ty svině prodávají antisifony do láhví???  |
Chlape fakt to nemá už smysl řešit Bylo tu několik důkazů o tom, že při vysokém tlaku to CO2 je v láhve kapalné. Já to jen potvrzuji, protože například u naplněné 12oz lahve to je při překlápění mezi dvěma prsty cítit. _________________ V případě kteréhokoliv technického problému, odhoďte warp-jádro. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stardik
|
Zaslal: čt říjen 01, 2009 7:46 pm Předmět: Kapalné CO 2 |
|
|
Ještě jednou a naposled se vložím do diskuze.
Když to vememe z jiného konce,do láhví pro sváření v ochr. atmosféře se plní pod vysokým tlakem kapalné CO2,to je možno se dočíst na každých stránkách firem tímto se zabývajících. Poté máme i ve svař. láhvi kapalné co,protože je pod vysokým tlakem a tím zkapalní.
Jako důkaz by mohlo sloužit i dokázané tvrzeni o použití sněhových hasičáků pro sváření.Klasický hasičák má trubici až téměř na dno,pokud s ním svřujeme nastojato brzi nám zamrzne ventil a to proto že odebíráme tekute CO.Pokud trubici odstraníme je vše ok. Jakýpak to má asi smysl pane nekapalné CO.???
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2008042101 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tantal

|
Zaslal: čt říjen 01, 2009 9:21 pm Předmět: |
|
|
Mohl by to prosím někdo schopný zamknout? Já už myslel, že jsme se té hloupé diskuze zbavili a on se toho zase nějaký šikula chytnul  _________________ Tippmann X7 Phenom, 12" JJ Edge set, MP5SD mod, Bad Karma TechT bolt, multicam, air system |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tracker
|
Zaslal: pá říjen 02, 2009 6:48 am Předmět: Re: Kapalné CO 2 |
|
|
Stardik napsal: | Ještě jednou a naposled se vložím do diskuze.
Když to vememe z jiného konce,do láhví pro sváření v ochr. atmosféře se plní pod vysokým tlakem kapalné CO2,to je možno se dočíst na každých stránkách firem tímto se zabývajících. Poté máme i ve svař. láhvi kapalné co,protože je pod vysokým tlakem a tím zkapalní.
Jako důkaz by mohlo sloužit i dokázané tvrzeni o použití sněhových hasičáků pro sváření.Klasický hasičák má trubici až téměř na dno,pokud s ním svřujeme nastojato brzi nám zamrzne ventil a to proto že odebíráme tekute CO.Pokud trubici odstraníme je vše ok. Jakýpak to má asi smysl pane nekapalné CO.???
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2008042101 |
Pan je bohovský zvárač  _________________ Jsem jaký jsem, někdo musí být zlý.
www.yourshirts.cz - textil shop
http://conflictshop.cz/ - Military trička
http://www.idj.cz/tracker88/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
NUME

|
Zaslal: st prosinec 09, 2009 6:08 am Předmět: Re: Kapalné CO 2 |
|
|
Hej borci,netušil sem,že svářeči mají sajty a fóra
A ještě: Sarvanovo vysvětlení je to správné,kámoš z univerzity mi to odkýval _________________ ...Lepší je se opotřebovat než zrezivět...
Kurt Cobain |
|
Návrat nahoru |
|
 |
NUME

|
Zaslal: st prosinec 09, 2009 6:09 am Předmět: Re: Kapalné CO 2 |
|
|
sorry a už to zamkněte... _________________ ...Lepší je se opotřebovat než zrezivět...
Kurt Cobain |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hdc
|
Zaslal: čt srpen 11, 2011 9:44 pm Předmět: :) |
|
|
tak jak to tedy je hoši  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Voves

Založen: 26. 04. 2007 Příspěvky: 646 Bydliště: Dobrá Voda u Březnice; Příbram
|
Zaslal: pá srpen 12, 2011 6:03 am Předmět: |
|
|
A jedééém!
 _________________ S.P.A.S. - Peace through superior firepower! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TERORIST-Z
|
Zaslal: pá srpen 12, 2011 5:55 pm Předmět: |
|
|
todle je asi nejdelší vlákno který sem přečetl najednou a královsky sem se pobavil a i nahlas zasmmál ale HDC už snad proboha nikdo neodpovídejte jinak du do kolen |
|
Návrat nahoru |
|
 |
xlcookie
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
xlcookie
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|