Diskusní fórum  www.military-paintball.cz
Vítejte na sdruženém fóru paintballových klubů a přátel značkovacích zbraní, hrajících military paintball
v lesích, domech, hřištích a všude kde se sejde dobrá parta lidí, kteří si rádi zahrají
 
 FAQ   Hledat   Seznam uživatelů   Uživatelské skupiny   Registrace 
 Nastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   Přihlášení 

Warzona 2011 - pravidla
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra www.military-paintball.cz -> Archiv proběhlých akcí - 2011
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: út červenec 12, 2011 9:13 pm    Předmět: Warzona 2011 - pravidla Odpovědět s citátem

WarZona 2011

START střetu
- je sobota 24.9. 06:00 - neděle 25.9. 12:00 tedy 30h NONSTOP
- boj začíná s lidmi v hlavním táboře a na přiděleném bodu. Kolik kde bude lidí při startu závisí na veliteli jednotlivých stran. V sobotu v 5:15 je možno své síly poslat přímou cestou na přidělený bod a v 6:00 začíná hra. Pořadatel vytvoří zvukový signál výstřelem z RPG, nebo jiným způsobem (bude před hrou oznámeno).


Pravidla aktualizovaná ke dni 31.8. WARZONE 11 - upravená dle schůze 3 stran!!! Tedy konečná. Může být již pouze doplňována upřesněními.

Každý účastník je povinen seznámit se s pravidly a povinnostmi při akci WARZONA 11 (dále jen akci) a plně je respektovat a dodržovat.

Zákazy a povinnosti
1) Této akce se všichni účastníci zúčastňují na vlastní riziko a zodpovědnost. Každý účastník plně zodpovídá za sebe, své chování, zbraň i střely, jenž byly z jeho zbraně vystřeleny (je povinen mít přehled o prostoru kam střílí).
2) Účastník této akce musí mít po celou dobu a na určeném prostoru dostatečně chráněn obličej. Sluneční brýle a podobné náhražky, či sejmutí schválené ochranné masky, či pb brýlý v herním prostoru je přísně zakázáno. Prostor a čas při kterém je povinnost používat ochrané pomůcky bude vyznačen v mapových přílohách.
3) Poškozování cizího majetku, jakož je třeba bourání zdí, rozbíjení oken, tžba dřeva ale i další destruktivní činnost na objektech v herní prostoru je přísně zakázána, taktéž i poškozování majetku dalších účastníků, lesníků atd. Pokud k poškození dojde, plně za něj zodpovídá účastník jenž toto poškození způsobil.
4) Pokud se během akce vyskytnou v herní prostoru osoby, neúčastnící se této akce, případě nemají chráněný obličej předepsanou maskou (brýlemi), je zakázáno po těchto osobách střílet paintballovými zbraněmi a používanou pyrotechnikou. Povinností každého účastníka je brát ohledy na bezpečnost těchto osob a upozornit na pohyb této „civilní osoby“ druhé účastníky hláškou „CIVILNÍ OSOBA!“ nebo „CIVIL“. Při vyzvání tohoto hesla je povinností každého účastníka jenž se nachází v dostřelu přerušit hru (hranice dostřelu je určena cca na 90 metrů) a osobu upozornit na zvýšené riziko, nahlásit přes servisní kanál organizátorům jenž ji vykážou z prostoru.
5) Oficiální komunikace a předpokládané cesty, jimž se mohou cizí osoby dostat do střetu s účastníky akce budou opatřeny informativní cedulí, jenž bude informovat osoby o zvýšeném riziku bez použití ochranné paintballové masky a hlídkou. Přesto jsou však účastníci povinni brát ohled na jejich bezpečnost viz bod 4.
7) Při pohybu v herním prostoru je zakázáno používat veškeré přenosné kryty (dveře, plechy, plachty atd.)
8 ) Každý účastník je povinen mít při akci hodinky a pravidelně kontrolovat herní čas. Povinností účastníka je také seřídit si tyto hodinky dle velitelského času, jenž bude při registraci viditelně označený a dle něj se bude hra po celou dobu řídit.
9) Je zakázáno účastníkům, pohybovat se při hře mimo vyznačené herní prostory – mapy s vyznačeným herním prostorem budou součástí „pravidel a povinností“. V těchto mapách je povinností každého účastníka umět se orientovat. Hranice herního prostoru budou na mapě označeny domluvenou značkou..
10) Každý účastník je povinen používat ucpávku hlavně případně návlek na hlaveň a to mimo vyznačený herní prostor (centrální mrtvoliště). Je povinen nosit jí u sebe a je povinen použít při výstupu mimo herní prostor. Na centárlním mrtvolišty je povinností dbát zvýšené opatrnosti ostatních účastníků a je zakázáno nosit či přenášet zbraň jinak než hlavní k zemi.
11) Povinností každého účastníka je dodržovat herní pravidla, která jsou níže uvedena.
12) Jakékoliv fyzické napadení jiného hráče je zakázáno.
13) Každý kdo používá přidělené vozidlo dbá pokynů řidiče a bezpečnosti sebe i ostatních.
14) Na tzv. centrálním mrtvolišti je zakázána střelba!!!
15) Pokud hráč vytvoří v terenů jakékoliv překážky či nástrahy, je povinnen po skončení akce tyto překážky a nástrahy odstranit a demontovat a úvést tak prostor do původního stavu.



Herní pravidla

1 - Pravidla zranění, vyřazení hráče

1.1 Pravidla zásahu hráče střelbou
1) Hraje se tzv. na přiznání – pokud hráče kulička zasáhne a nerozbije se, zásah je platný.
2) Zásah platí do celé výstroje účastníka.
3) Zásah do zbraně vyřazuje pouze zbraň. Vyřazená zbraň je po návratu do hlavního tábora opět funkční.
4) Zasažený hráč nesmí střílet, ani po stabilizaci v poli.
5) Smrt nastává až po odebrání jedné části hrací karty nepřítelem. (vzhled psích známek) Poté si hráč obléká reflexní vestu, a odchází na centrální mrtvoliště. Podrobný popis smrti pravidlo 2.2. bod 1 a 2
6) Pokud hráč v poli najde odloženou část hrací karty (pravidlo 2.1. bod 4) sebere ji a řádně uschová.
7) Zásah platí i od vlastního spoluhráče!
8 ) Lehce zraněného, tedy i pokud jde po svých na ošetřovnu, je možné opět zastřelit. Tím se jeho stav zhorší na těžké zranění a jde ho zabít úplně odebráním jedné části hrací karty.



2 - Pravidla uzdravení (stabilizování, ošetření)

2.1 - Pravidla ošetření v základním táboře tzv. uzdravení v poli.
1) Zasažený hráč zahlásí zranění (například "mám") a na místě klesne k zemi. Tam čeká nehnutě (minimálně 10min = povinně 10 minut), až do příchodu jiných spoluhráčů, který mu poskytnou první pomoc (Obváží zasažené místo fáčem přímo na uniformu, tedy pod taktickou vestu. V případě zranění nohy na stehně a v případě zranění ruky na paži pro dobrou viditelnost lehkého zásahu)
2) Zásah rozlišujeme jako Lehké a Těžké zranění
- Lehké zranění: 1 Zásah do končetin (ruka, nebo noha) - po poskytnutí první pomoci je možné odejít po svých, nebo se nechat dopravit vozidlem přímo na ošetřovnu.
- Těžké zranění: 1 Zásah do hlavy, krku, trupu, nebo vícečetný zásah kamkoliv - po ošetření se hráč stále chová pasivně a musí být dopraven (odnesen, nebo odvezen) na ošetřovnu.
3) Stabilizovat zraněného (tedy obvázat obvazem) může každý nezraněný hráč. Je důležité použít řádně celý obvaz a kvalitně zavázat! Za nedbalé stabilizování 30min navíc v ošetřovně.
4) Jakékoliv těžké zranění se obvazuje na hrudník
5) V případě lehkého zranění se vždy obvazuje na horní část končetiny. (Tedy zásah kamkoliv do ruky se ošetřuje na paži a zásah kamkoliv do nohy se obvazuje na stehně.)

6) Po příchodu (jen lehce raněného), nebo převozu (těžce raněného) do táborové ošetřovny je raněný předán hlavnímu medikovi (organizátor), který si zapíše startovní číslo z hrací karty, posoudí jeho stav, způsob ošetření a na základě toho stanoví nutnou dobu a způsob pobytu v ošetřovně.
7) Po celou dobu pobytu ošetřovaný hráč plní pokyny medika a neopouští své místo
8 ) Ceník polní ošetřovny:
- Lehké zranění 1h léčba
- Těžké zranění 2h léčba (zásah krku a hlavy léčba se zavázanýma očima)
- pokud se zasažený hráč dostane na ošetřovnu bez řádného ošetření v poli může medik uložit penalizaci 30min
9) Po uplynutí léčby medik zapíše oschod a propustí vojáka z ošetřovny.
10) Ošetřovna nemá limit pro počet ošetřovaných. Limitována jsou pouze nosítka. Předpokládáme 20-25ks. Hráč, který po dobu ošetřování leží na nosítku má o 30min kratší čas uzdravení. Zbytek co se po příjmu vejde do stanu sedí na zemi. Ošetřovna je tedy limitována pouze kapacitou stanu 6x9m. Ošetřovaní dbají pokynu zdravotníka.

2.2 - Pravidla recyklace pro centrální mrtvoliště
1) Zasažený hráč zahlásí zranění (například "mám") a na místě klesne k zemi. Zasažený hráč leží nehnutě na místě minimálně 10 minut. Smrt nastává až po odebrání jedné části hrací karty nepřítelem.(Hrací karta má podobu psých známek.) Nepřítel odebranou známku řádně uschová jako skalp. (pro pozdější kontrolu) Na každé známce bude startovní číslo hráče.
2) Zasažený hráč zahlásí zranění (například "mám") a na místě klesne k zemi. Zasažený hráč leží nehnutě na místě minimálně 10 minut. Pokud hráče dříve nezabije nepřítel odebráním části hrací karty (bod 1)), tak po uplynutí 10 minut a vyhodnocení situace, může zraněný hráč usoudit, že ošetření v základním táboře není možné. Tedy odtrhne část své hrací karty (hrací karta má vzhled psích známek), pověsí ji viditelně na místě zásahu, oblékne si reflexní vestu a odchází na centrální mrtvoliště tak, aby nebránil probíhajícímu boji. Po příchodu na centrální mrtvoliště nahlásí čas příchodu.
3) Ceník recyklace v centrálním mrtvolišti:
- Minimální čas na recyklaci je 5 hodin. Bude probíhat cca po 5,5h+- pro hráče. Tedy každý hráč čeká svých cca 5,5h po nahlášení se na centrálním mrtvolišti.
- Před závozem nové síly oznámíme veliteli strany očekávání posil
4) Na centrálním mrtvolišti neprobíhhá žádné ošetření (nová síla)
5) Nově recyklovaní budou přepraveni do hlavního tábora pořadatelem jako nová síla.
6) V přepravním prostředku obdrží novou část hrací karty. (druhou část psí známky)


3 - Pravidla pro munici a pyrotechniku

3.1. Pravidla pro munici
1) Munice je limitována na 200 ks kulice při nástupu do hry (při odchodu z centrálního mrtvoliště). V průběhu bojů je možné bez omezení sbírat munici.
2) Munici je možno sdílet od "zdravých, zraněných, či mrtvol“ jak spoluhráčů, tak protihráčů.
3) Je zakázáno, aby zraněný, nebo mrtvý munici donášel, nebo házel!
4) Množství munice bude kontrolováno namátkou při vstupu do hry u přepravního vozu, (provádí závozník) neumožnění kontroly bude bráno jako nadstav munice = konec pro provinilce.
5) Organizátor dle uvážení zajistí zásobení kulicí dodávkou do hlavního tábora.
6) Zásobník na zbrani povolen maximálně na 50 kuliček, v případě kulometu 200 kuliček.
7) Pravidla pro kulomet vyzuelně musí vypadat jako kulomet, váhově minimálně 8kg.
8 ) Munice je bez rozlišení zbraní.

3.2. Pravidla pro pyrotechniku
1) Granáty, nástražné systémy, miny povoleny.
- v případě vlhkého počasí před hrou budou povoleny i dýmovnice
2) Použití granátu či miny
- nezabíjí, ale zraňuje v poloměru 2m. Způsobuje težké zranění
- vyřazuje techniku (vozidla) a způsobuje všem vojákům ve vozidle těžké zranění
- použití granátu je povoleno pouze na techniku a v místnostech (budovách)!!!Tedy ne volně v lese či jiném terénu.
3) Slzný, či nervový plyn zakázán!!!!


4 - Výstroj a výzbroj jednotlivce

1) Jídlo, voda dle uvážení
2) Munice 200 ks (při startu do hry)
3) Granáty 2 ks (při startu do hry)
4) Reflexní vesta
5) Obvaz
6) Příslušná uniforma (BW, WD)
7) Hrací karta


5 - Pravidla stanovišt a základního tábora

5.1. Pravidla základního tábora
1) Základní tábor je umístěn v prostoru. Lze jej libovně opevňovat, okopy atd. Část vybavení pro základní tábor bude přiděleno pořadatelem.
2) V táboře bude umístěna polní ošteřovna (vojenský stan) pro ošetření v poli. (Stan 6x9m)
3) Hráči nemají možnost si do tohoto tábořiště přinést své soukromé civilní věci, pouze to co je součástí výstroje a výzbroje.
Povoleno je například:
- hasičák pro plnění CO2
- potápěčské lahve pro plnění vzduchu
- spacák, karimatku
- lékárny
- náhradní oblečení
- atd. v minimálním množství.
- osobní celta, v horším případě malý stan zelený, černý, hnědý nebo maskovaný! Upozorňuji, že stany jiné "nevojenské" barvy budou vyhozeny a naprosto vážně! Na stanech se také domluvte se svým velitelem na interním vlákně.

Vše si nejlépe zabalte to batohu. Budete mít techniku, takže se tábora dostanete buď s ní, nebo pěšky. Surprised Civilní auta se budou nechávat na parkovišti mimo hrací plochu i mimo centrální mrtvoliště. Budou hlídaná. Z centrálního mrtvoliště se k nim budete moci dostat spojkou.
4) V tomto prostoru lze umístit velení a jiné potřeby pro chod týmu. Je třeba ovšem zvážit dosah vysílačky.
5) Nepřátelský základní tábor lze dobýt, či o něj vést bitvu. Zásahy v základním táboře sou platné jako kdekoliv jinde v herním prostoru.
6) Pokud dojde k dobytí základního tábora ošetřovatel (organizátor) poskytne ošetření nepříteli. Pak musí poražená strana využít centrálního mrtvoliště pro recyklaci. Dobytím hra nekončí!

5.2. Pravidla stanoviště
- počet stanovišť 3

5.3. Dobytí stanoviště
1) Stanoviště se považuje za dobyto po zapsání času dosažení hráčem stanoviště
2) Hráč zapíše přesný čas příchodu a příslušnost strany (sešit ve vojenské bedně)
3) Počítání bodu za stanoviště
4) Za každých celých 5 min (pětiminutovka) 1 bod


6 - Pravidla pro techniku

6.1. Povolená technika
1) Veškerá technika by měla být vojenského charakteru (čtyřkolky nikoliv)
2) Veškerou techniku si zajišťuje vždy strana
3) Za techniku odpovídá majitel, nebo řidič a ostatní dbají jeho pokynů
4) Technika může jezdit libovolně po otevřených prostorech a cestách
5) Užití je na velitelích stran
6) Technika nesmí být dodatečně upravována kartony, celtami a jinými tuzingovými prvky za účelem zvýšení „pancéřování“
7) Technika bude označená barvou příslušné strany (dveře a kapota)
8 ) Technika pořadatele bude označena bílým praporem, či bílými pruhy. Po pořadatelské technice se nestřílí
9) Při recyklaci z centrálního mrtvoliště pořadatelská technika zajišťuje dopravu nových zásob do základního tábora imaginárním leteckým mostem. Proto jakýkoliv zásah pořadatelské vozidlo nevyřazuje, přesto by měli být v přepravním prostoru této techniky nasazeny ochranné pomůcky (brýle). Zásah do hráče není platný

6.2. Vyřazení techniky
1) Každá technika (vozidlo) bude označena na čelním a bočním (pokud je vozidlo tímto sklem vybaveno – pokud se jedná o otevřené boky platí zásah do těla hráče) sklem čtverečkem 10x10cm, který při zásahu signalizuje vyřazení řidiče a tím zastavení techniky
2) Pokud je zasažený řidič, zastaví vozidlo a dále pro něj platí pravidla těžkého zranění
3) Zraněného řidiče lze vyprostit z vozidla a vyměnit za jiného řidiče (na domluvě). Je třeba ovšem očistit čtvereček na předním skle. V žádném případě zasažený řidič nepopojíždí ani jinak aktivně se nepodílí v boji. Pouze v případech extrémního nájezdu vozidla na svah atd. bezpečně sjede do stabilní polohy
4) Při vhození granátu do techniky je těžce zraněná celá posádka (včetně pasažérů) a zároveň je zničeno vozidlo. Při úplné eliminaci posádky, kdy je technika znehybněna stačí položení odjištěného granátu pod vozidlo. Není již třeba granát házet dovnitř!
5) Vyřazení je možné i zásahem z paintballového RPG. Jsou povolena pouze 2 pro každou stranu. Po zásahu způsobuje vyřazení techniky a všichni uvnitř vozidla jsou těžce zraněni.(Pokud dojde k incidentu, už nikdy nebude použito na hře MG a střelivo pro obě strany dodá Rajko.)
6) Vyřazení minou - po najetí vozidlem na minu je zničeno a celá posádka má těžké zranění


6.3. Recyklace techniky
1) Zničení techniky je definitivní a po minimálně po 20 minutách od zničení techniky se vozidlo s řidičem odebírá na centrální mrtvoliště. Tam pak může být oživen pouze řidič a následně zavezen do hlavního tábora.

7 - Žádosti

7.1. Těžký kulomet
1) Je povolen
2) Smí být být využíván pouze staticky, ale je možno ho pomocí techniky přemístit na jiné místo v průběhu hry
3) Zásah zbraň nevyřazuje
4) Munice se je stejná pro všechny typy zbraní
5) Zásobení munice zajišťuje velení stran




Za poučení v jednotlivých týmech zodpovídají jejich velitelé.....


Upozorňujeme, že každý hráč je registrován na seznamu hráčů a pokud by se prokázalo, že úmyslně zásadním způsobem nedodržel pravidla, bude vyloučen nejen z této hry a to včetně celého týmu. Bude nám milejší menší počet hráčů jenž tyto pravidla respektují než neochočené stokusové stádo….

Tel. na vyžádání v PM
_________________
http://www.pohanskypes.cz/


Naposledy upravil Mlaďas dne st srpen 31, 2011 6:00 pm, celkově upraveno 12 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rajko



Založen: 18. 10. 2006
Příspěvky: 1849

PříspěvekZaslal: st červenec 13, 2011 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mlaďas napsal:

2) Ceník recyklace v centrálním mrtvolišti:

- po uskupení určitého počtu recyklovaných probíhá recyklace. Minimální čas na recyklaci je 5 hodin.
Tedy až uznáme vhodný počet recyklovaných v centrálním mrtvolišti, začne jim běžet limit 5 hodin. Je možné, že například hodinu před závozem nové síly oznámíme hlavnímu veliteli ať očekává posily.


Tohle je takové zvláštní ustanovení a moc se mi nelíbí že jím organizátor celkem nevyzpytatelně může zasahovat do již probíhající hry a to dost zásadním způsobem. Nešlo by to udělat nějak jinak? Třeba dát tři minimální limity pro počet mrtvol na centrálním mrtvolišti a podle toho nastavit i délku jejich "reinkarnace".

Mlaďas napsal:


5.1. Pravidla základního tábora

5) Nepřátelský základní tábor lze dobýt, či o něj vést bitvu. Zásahy v základním táboře sou platné jako kdekoliv jinde v herním prostoru.

6) Pokud dojde k dobytí základního tábora ošetřovatel (organizátor) poskytne ošetření nepříteli.


Co získám tím že obsadím protivníkův tábor, když se mi po pěti hodinách vrátí v plné síle odpočatý zpět kdekoliv do hry? Nebo to znamená že když se mi to povede tak mi organizátor zrecikluje všechny mrtvé a raněné?

Jo a ještě je v pravidlech jedno takové zvláštní místo a tím je pravidlo o základním táboře do kterého si nesmím donést nic jiného než předepsanou výstroj a výzbroj. To se nepředpokládá že by taky zbyl nějaký čas na odpočinek či spánek pro ty co přežijí po celou dobu hry?
A co materiál a nástroje na budování opevnění to jsou také "civilní" věci které nesmíme použít?

A ještě jedna otázka co když hráč svojí kartu pouze ztratí a sám na to přijde dřív než ho protivník sejme. Jak bude penalizován on, když dojde na centrální mrtvoliště?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: st červenec 13, 2011 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rajko napsal:


1) Co získám tím že obsadím protivníkův tábor, když se mi po pěti hodinách vrátí v plné síle odpočatý zpět kdekoliv do hry? Nebo to znamená že když se mi to povede tak mi organizátor zrecikluje všechny mrtvé a raněné?

2) ...
A co materiál a nástroje na budování opevnění to jsou také "civilní" věci které nesmíme použít?

3) A ještě jedna otázka co když hráč svojí kartu pouze ztratí a sám na to přijde dřív než ho protivník sejme. Jak bude penalizován on, když dojde na centrální mrtvoliště?


1) Získáš tím například druhou ošetřovnu a zlikvidujete nepříteli to co si celou dobu budoval a opevňoval. Jeho domov! Dle mého pro většinu lidí velká demoralizace. Je pravda, že se nepřítel časem reinkarnuje, ale poté ¨

2) Doplněno

3) Zůstane cca 5,5h na centrálním mrtvolišti. Pokud by na to hráč nepřišel sám, ale až nepřítel znamená to konec hry pro takovéhoto hráče. Může se jednat o podvádění. Budete ji mít na krku, takže snad se nic takového nestane. Doporučuji hrací kartu jednoduše neztrácet. Shocked
_________________
http://www.pohanskypes.cz/


Naposledy upravil Mlaďas dne po červenec 25, 2011 11:15 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2011 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Levit napsal:
mam dotaz ohledně munice. Startovní limit je 200, to je jasny. Ale potom můžu mít u sebe kolik seženu?
A nškde se psalo, že bude erarní, takže na hru si nemusim přivezt ani kuli?


1) Startuješ s 200 ks munice na začátku hry, nebo jako nová síla z centrálního mrtvoliště. Pak je na tobě, kolik budeš mít. Důležitá je velikost zásobníku.
2) Kule si samozřejmě přivezte do začátku hry. Pak budete zásobeni námi do hlavního tábora. Druh námi dodané munice si každá strana domluví na interním vlákně.
_________________
http://www.pohanskypes.cz/


Naposledy upravil Mlaďas dne po červenec 25, 2011 11:17 pm, celkově upraveno 2 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav
Pohanský Pes


Založen: 13. 05. 2005
Příspěvky: 2004
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2011 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jen dve pripominko/dotazy

A) v bode 6.3. odst. 2 pisete, ze pro recyklaci techniky ??? plati pravidla z bodu 5.1. odst. 9 (jenze tento odstavec neexistuje !)

B) uvadite ze budou tri stanoviste (body o ktere se bojuje) jak tedy zacne zacatek hry ??? bude se behat na pozice ze zazemi na jednotny start jako tomu byvalo na Aleji prokleti ?
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: po červenec 25, 2011 11:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže pravidla po schůzi 3 stran jsou vyvěšena a je to již poslední změna. Mohou následovat jen upřesnění, která budou barevně označená. Bohužel pravidla prošla větší změnou a proto prosím o pročtení a to i zbytku tohoto vlákna. Nad předělávkou aby dávala smysl jsem seděl 4h, a doufám že je to v pořádku, pokud je někde nesrovnalost, tak ji opravím. Tímto o upozornění prosím lidi, kteří se schůze 3 stran zúčastnili.

Změny v bodech:
- upřesnění
- zrušení mediků (medik = zdravotník = ošetřovatel je pouze organizátor v ošetřovně)
- Rozlišení zranění:
Lehké zranění po stabilizaci (první pomoci) hráč dojde do ošetřovny po svých a následuje 1h v ošetřovně
Těžké zranění po stabilizaci (první pomoci) hráč zůstává pasivní a do ošetřovny musí být dopraven. 2h v ošetřovně
- penalizace za špatné stabilizování (nekvalitní obvázání zraněného obvazem + na jakých místech)
- upraveno trhání hrací karty (vypadá jako psí známky)
- pravidlo smrti
- doba pobytu na centrálním mrtvolišti
- munice
- pyrotechnika
- vyřazování techniky je definitivní + jak
_________________
http://www.pohanskypes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav
Pohanský Pes


Založen: 13. 05. 2005
Příspěvky: 2004
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út červenec 26, 2011 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud vim je tam jen jedna chyba a tou jsou granaty, ktere se reklo, ze nebudou vubec (krome uzavrenych budov a aut) ucinkovat (aby se predeslo dohadum, ja byl za timhle kopeckem a tahle tereni prekazka je dost velka a podobne... nevim jestli nedoslo po meme odchodu k jine dohode, ale toliko pri me ucasti
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: út červenec 26, 2011 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaroslav napsal:
pokud vim je tam jen jedna chyba a tou jsou granaty, ktere se reklo, ze nebudou vubec (krome uzavrenych budov a aut) ucinkovat (aby se predeslo dohadum, ja byl za timhle kopeckem a tahle tereni prekazka je dost velka a podobne... nevim jestli nedoslo po meme odchodu k jine dohode, ale toliko pri me ucasti


Ano toto sem si nepoznamenal a zapomněl. Jaroslave děkuji a doplňuji použití granátu červeně.
_________________
http://www.pohanskypes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav
Pohanský Pes


Založen: 13. 05. 2005
Příspěvky: 2004
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st červenec 27, 2011 6:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jeste na dve veci sem narazil, kdyz po precteni pravidel jeden muj muz mel pripominky (ano, i nekteri lide z PP umi cist, ale jsou to spise vyjimky Laughing ):

A) v pravidlech neni nic o zasazeni jiz obvazaneho lehkeho zraneneho pri jeho putovani na osetrovnu !

B) v pravidlech se stale nachazi "kancovo" zavazane oci, ale pokud vim tak byla dohoda, ze se obvazuje pri tezkem zraneni trup a zavazane oci se vypustili jako zbytecnost, naopak se resila otazka luzko/bez luzka a kapacita osetrovaciho stanu (tedy nesmi se v nem postavat, jen lezet na luzkach nebo sedet

tak to uz je snad vse, jestli si ty pravidla teda jeste nekdo dalsi neprecte a pak nebude mit blby otazky Laughing
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
marty+



Založen: 18. 02. 2008
Příspěvky: 2179
Bydliště: UH-1D

PříspěvekZaslal: st červenec 27, 2011 7:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No já mám ještě dotaz k těm minimálním 10 minutám "zůstat a pak jít" nemělo by to být takto:
Až se přestřelka v jeho blízkosti uklidní, nejdříve však po 10-ti minutách (aby dal možnost hráčům ukořistit od něj munici atd...), jako první věc na sebe viditelně umístí reflexní vestu (např. kolem krku, na hlavu, na zbraň...), pak teprve může odcházet.

Tož jak?

Tož tak
_________________
Politruk ŽABÍ CREWe Smile
Taktické vybavení http://www.frogman.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Rajko



Založen: 18. 10. 2006
Příspěvky: 1849

PříspěvekZaslal: st červenec 27, 2011 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jsem tam nikde nenašel možnost vyřazení techniky RPG a minou, také vysvětlení munice pro RPG tam není.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: čt červenec 28, 2011 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaroslav napsal:
A) v pravidlech neni nic o zasazeni jiz obvazaneho lehkeho zraneneho pri jeho putovani na osetrovnu !

B) v pravidlech se stale nachazi "kancovo" zavazane oci, ale pokud vim tak byla dohoda, ze se obvazuje pri tezkem zraneni trup a zavazane oci se vypustili jako zbytecnost, naopak se resila otazka luzko/bez luzka a kapacita osetrovaciho stanu (tedy nesmi se v nem postavat, jen lezet na luzkach nebo sedet


A) doplněno 1.1. bod 8; EDIT: už to bylo nastřelené v bodě 1, ale nechám tam oboje
B) doplněno 2.1. bod 4, 5 + vysvetlení kapacity stanu je snad v pořádku, ale napíšu to tam jeste ve verzi Pohanský Pes Laughing Wink
_________________
http://www.pohanskypes.cz/


Naposledy upravil Mlaďas dne čt červenec 28, 2011 3:24 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: čt červenec 28, 2011 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rajko napsal:
Ještě jsem tam nikde nenašel možnost vyřazení techniky RPG a minou, také vysvětlení munice pro RPG tam není.


RPG povoleno - 6.2. bod 5
mina - 6.2. bod 6
_________________
http://www.pohanskypes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: čt červenec 28, 2011 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marty+ napsal:
No já mám ještě dotaz k těm minimálním 10 minutám "zůstat a pak jít" nemělo by to být takto:
Až se přestřelka v jeho blízkosti uklidní, nejdříve však po 10-ti minutách (aby dal možnost hráčům ukořistit od něj munici atd...), jako první věc na sebe viditelně umístí reflexní vestu (např. kolem krku, na hlavu, na zbraň...), pak teprve může odcházet.

Tož jak?

Tož tak


Vždyť tak to je Márty, nebo ne? Confused Ale to celé nastaveno tak, že reflexní vestu navlékáš při smrti, když ti odeberou část hrací karty...

jinak tedy doplněno 1.1. bod 5
to co popisuješ se v podstatě nachází 2.2. bod 1,2

EDIT: Bohužel se teď chvilku nedostanu k webu.
_________________
http://www.pohanskypes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: st srpen 31, 2011 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

START střetu
- je sobota 24.9. 06:00 - neděle 25.9. 12:00 tedy 30h NONSTOP
- boj začíná s lidmi v hlavním táboře a na přiděleném bodu. Kolik kde bude lidí při startu závisí na veliteli jednotlivých stran. V sobotu v 5:15 je možno své síly poslat přímou cestou na přidělený bod a v 6:00 začíná hra. Pořadatel vytvoří zvukový signál výstřelem z RPG, nebo jiným způsobem (bude před hrou oznámeno).


Těžký kulomet je povolen a popsán v pravidlech 7.1.

_________________
http://www.pohanskypes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marty+



Založen: 18. 02. 2008
Příspěvky: 2179
Bydliště: UH-1D

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mlaďas napsal:
START střetu
- je sobota 24.9. 06:00 - neděle 25.9. 12:00 tedy 30h NONSTOP
- boj začíná s lidmi v hlavním táboře a na přiděleném bodu. Kolik kde bude lidí při startu závisí na veliteli jednotlivých stran. V sobotu v 5:15 je možno své síly poslat přímou cestou na přidělený bod a v 6:00 začíná hra. Pořadatel vytvoří zvukový signál výstřelem z RPG, nebo jiným způsobem (bude před hrou oznámeno).


Těžký kulomet je povolen a popsán v pravidlech 7.1.



Po sobotním průzkumu terénu mě nepřijde start ze základen (body neřeším) jako dobrý začátek pro naši stranu.
I když z mapy to vypadá stejně, tak reál je takový, že ze základny Na Skále je to k prostřednímu bodu téměř dvojnásob daleko jak z Pozorovatelny, nehledě na charakter terénu!
Navrhuji stanovit vyrovnané linie fronty pro obě strany z kterých se bude startovat do války.

Tož tak
_________________
Politruk ŽABÍ CREWe Smile
Taktické vybavení http://www.frogman.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
marty+



Založen: 18. 02. 2008
Příspěvky: 2179
Bydliště: UH-1D

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jeden dotaz na detail.
V případě deště může se použít pončo jen v Olivové barvě, nebo musí být také BW, resp, WL?

Tož tak
_________________
Politruk ŽABÍ CREWe Smile
Taktické vybavení http://www.frogman.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

2Marty+:

1) Vzhledem k terénu si myslím, že je takováto linie velmi nejednoznačná a tak jsem se to snažil vyřešit jinak. V podstatě tvoje síly začínají na přiděleném bodu a už je jen na tobě, kolik jich tam bude a kolik bude při startu na základně. Nemusíš ani začínat s lidmi na základně, ale rovnou stejně daleko jako nepřítel od prostředního (neutrálního) bodu. Stačí to takto Márty?

2) Pláštěnky a ponča jsou stejná záležitost jako hejkal. Není to povinné, ale jde o život.
_________________
http://www.pohanskypes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav
Pohanský Pes


Založen: 13. 05. 2005
Příspěvky: 2004
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jeste jeden malinky dotazek k tem tezkym kulometum, to si neumim predstavit co vubec je ???? Maji nejake stity za ktere se shovava obrana ??? nebo jaky je mezi nimi a normalnim kulometem fakticky rozdil ? Taky nechapu tu munici k tomu tezkemu kulometu, znamena to ze nema zadnou a jen to co od ostatnich hracu nazbyra velitel, nebo ma naopak zcela neomezenou, to bych byl ovse mzasadne proti takovemu prvku, ktery druha strana nema a zavadi se mesic pred hrou
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Rajko



Založen: 18. 10. 2006
Příspěvky: 1849

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozor, jsem zásadně proti, aby kdokoliv z armády BW měl na sobě Woodland poncho!!!! Olivové budiž, ale jak píše Mlaďas tam to bude podobné jako s hejkalem.

Naposledy upravil Rajko dne čt září 01, 2011 10:53 am, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav
Pohanský Pes


Založen: 13. 05. 2005
Příspěvky: 2004
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rajko napsal:
Pozor, jsem zásadně proti, aby kdokoliv z armády BW měl na sobě Woodland počno!!!! Olivové budiž, ale jak píše Mlaďas tam to bude podobné jako s hejkalem.
je nesmysl, aby nasi pouzvali Woodland a vasi BW i na poncu nebo na cemkoliv, na tom se myslim shodneme, martymu slo zjevne o tu olivu
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
marty+



Založen: 18. 02. 2008
Příspěvky: 2179
Bydliště: UH-1D

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rajko napsal:
Pozor, jsem zásadně proti, aby kdokoliv z armády BW měl na sobě Woodland počno!!!! Olivové budiž, ale jak píše Mlaďas tam to bude podobné jako s hejkalem.


Souhlas a stejně tak i armáda WL nebude mít BW.
Spíše mě jde o to, aby se tam neobjevovali pláštěnky Multicam, DPM apod.
Dohodněme se na Oliva, nebo příslušný vzor danné strany a tečka. Wink

Tož tak
_________________
Politruk ŽABÍ CREWe Smile
Taktické vybavení http://www.frogman.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mlaďas



Založen: 17. 10. 2008
Příspěvky: 548

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

2Jaroslav:
Tento kulomet nemá žádné výhody. Nemá munici navíc, velitel si ji musí shánět sám od lidí a jsou na něm jen malinké plátky kovu. Je to tak že Rajko? Musí se používat na místě a při jeho váze se ani nedá nosit. Přeprava jedině technikou. Jediná jeho výhoda je, že ho zásah nevyřazuje. Je to v pořádku, nebo si to vyloženě vaše strana nepřeje používat?
_________________
http://www.pohanskypes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaroslav
Pohanský Pes


Založen: 13. 05. 2005
Příspěvky: 2004
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud nema stity na ochranu posadky a nema dalsi munici tak myslim ze s tim zadny problem neni, rozhodnuti je na martym, ale nevim co by mu na tom mohlo vadit, pak takovy stroj muze jen minimalne vychylit misky vah a neni nutne jej druhe strane blokovat
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Rajko



Založen: 18. 10. 2006
Příspěvky: 1849

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaroslav napsal:
jeste jeden malinky dotazek k tem tezkym kulometum, to si neumim predstavit co vubec je ???? Maji nejake stity za ktere se shovava obrana ??? nebo jaky je mezi nimi a normalnim kulometem fakticky rozdil ? Taky nechapu tu munici k tomu tezkemu kulometu, znamena to ze nema zadnou a jen to co od ostatnich hracu nazbyra velitel, nebo ma naopak zcela neomezenou, to bych byl ovse mzasadne proti takovemu prvku, ktery druha strana nema a zavadi se mesic pred hrou


Protože jsem se na ně dotazoval já tak popíšu co to umí.
Ano je to kulomet který je těžký tudíž když se přepravuje je nepoužitelný a střílet se z něj nedá. Má kolem sebe štít a je na otočné lafetě. Munice do něj bude jen ta kterou nasbírám od svých spoluhráčů. Takže jediná výhoda je ten štít který je jeho nedílnou součástí a kryje obsluhu při čelní střelbě a zato je placena daň v podobě nemožnosti tento kulomet použít během přesunu nebo pohybu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marty+



Založen: 18. 02. 2008
Příspěvky: 2179
Bydliště: UH-1D

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

S kulometem v podstatě souhlasím, ale....

Když padne do našich rukou nepoškozen, jen se zabitou obsluhou, můžeme ho použít, případně převést jinam?

A pak navrhuju pravidlo, že pokud se u něj odpálí granát je vyřazen do konce hry pro obě strany.


Tož tak
_________________
Politruk ŽABÍ CREWe Smile
Taktické vybavení http://www.frogman.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Rajko



Založen: 18. 10. 2006
Příspěvky: 1849

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

marty+ napsal:
S kulometem v podstatě souhlasím, ale....

Když padne do našich rukou nepoškozen, jen se zabitou obsluhou, můžeme ho použít, případně převést jinam?

A pak navrhuju pravidlo, že pokud se u něj odpálí granát je vyřazen do konce hry pro obě strany.


Tož tak

Pro mě by to neměl být problém zjistím jak s tím bude souhlasit majitel a dám vědět.
Jo a to s tím granátem, co si představujete pod pojmem "Odpálí se u něj granát" to jako, že někdo vyřadí obsluhu vezme granát a položí ho ke kulometu a odpálí nebo někdo mrskne granát, kterej dopadne 2 metry od kulometu a tím je zničen?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marty+



Založen: 18. 02. 2008
Příspěvky: 2179
Bydliště: UH-1D

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rajko napsal:
někdo vyřadí obsluhu vezme granát/nálož a položí ho ke kulometu a odpálí

Ano tak to bylo myšleno.
Rajko napsal:
nebo někdo mrskne granát, kterej dopadne 2 metry od kulometu a tím je zničen?


Tak spíš, že dopadne ze strany nekryté obsluhy a v tom případě vyřadí jen tu obsluhu a kulomet vyřazuje až odpálení granátu/nálože.

Tak by to šlo ne?

Tož tak
_________________
Politruk ŽABÍ CREWe Smile
Taktické vybavení http://www.frogman.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Rajko



Založen: 18. 10. 2006
Příspěvky: 1849

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

marty+ napsal:
Rajko napsal:
někdo vyřadí obsluhu vezme granát/nálož a položí ho ke kulometu a odpálí

Ano tak to bylo myšleno.
Tož tak

Jo tak to by šlo i majitel souhlasí s tím, že když dokážete ten kulomet bez poškození převézt na své pozice můžete tak učinit.
Fotografii kulometu ti pošlu Marty do emailu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vladik



Založen: 16. 06. 2006
Příspěvky: 466
Bydliště: Čejov, Humpolec

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2011 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak se pozná, že je kulomet odpálen, pokud zůstane po dobytí na místě?
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra www.military-paintball.cz -> Archiv proběhlých akcí - 2011 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Design by SkaidonDesigns | Distributed by Olate